Booking.com

15 Ağustos 2016 Pazartesi

Chicago

ŞİKAGO
RÜZGARIN ŞEHİRLE DANSI



Amerika denince akla her ne kadar New York gelse de , Şikago Amerika Birleşik Devletleri'nin 3. büyük şehri.Michigan Gölü'yle sınırı olan şehir bitmek bilmeyen rüzgarları sayesinde The Windy City (Rüzgarlı Şehir) olarak anılmakta.
Thy direk uçuşları sayesinde 11 -12 saat içersinde Şikago'ya ulaşmak mümkün. 8 saatlik farktan dolayı kendinizi jet-lag'a  hazırlayın. Eğer becerebilirseniz uçakta hiç uyumayın ve Şikago'da ki ilk gecenizde mantıklı bir yatış saatine kadar dayanın!
Havaalanından taksi ile yaklasık 20-30 dakikada downtown ulaşmanız mümkün. Bu seyahat size 35 $ mal olacak ama gene de en mantıklı transfer seçeneği bu.
Kalacağınız oteli seçerken " The Magnificent Mile" diye tabir edilen Şikago'nun merkezinde bulunmasına özen gösterin. Bir çok ünlü otel ve alışveriş merkezi bu lokasyon üzerinde bulunuyor. Hayat burada açıkcası :)
Ben son 2 ziyaretimde " Inn of Chicago Hotel" de konakladım ve oda, servis, temizlik açısından çok memnun kaldım. Gecelik 1 kişi konaklama ücreti 150 $ olan otelde kahvaltı servisi bulunmamakta ama otelin lobisine komşu olan Lavazza ve hemen otelin karşısında bulunan Subway birbirinden güzel sandwichler ile bu konuda yardımcı oluyor.
Otelle alakalı detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.innofchicago.com/
Otele yerleştiğimize ve uykumuzu aldığımıza göre artık Şikago'yu keşfetmeye hazırız...

Millenium Park

Cloud ile meşhur olan içersinde konser alanı bulunan bu parka ugrayıp, hem fotograf cekebilir hem piknik yapabilir hem de canlı performansları dinleyip müzik ziyafeti çekebilirsiniz.


Navy Pier

Navy Pier sanat müzesine , dönme dolapa ve özellikle çocuklar icin eglence olanaklarına  sahip. Dönme dolaptan Şikago manzarasını tavsiye ederim. Ayrıca Navy Pier'den kalkan teknelerle Şikago turu yapabilirsiniz. Ama bu hakkınızı Şikago nehrinde kalkanlardan yana kullanın.

River Boat Tour


The Magnificent Mile üzerinden kalkan gezi tekneleriyle Şikago şehrinin tarihi dokusunu hissedebilirsiniz. 

Büyük Şikago yangınının başladığı yeri, Trump Tower , Nbc Tower , Chicago Tribune gazetesini de görme imkanınız olucak, bu tur sayesinde Hollywood'un  cok buyuk projeleri olan Batman, Spiderman ve Transformers filmlerinin çekildiği yerlerle karşılaşıp bir anda kendinizi filmlerin içinde hissedeceksiniz.







Willis Tower (Sears Tower)

Yüksekten korkuyorsanız sakın yakınından bile geçmeyin. Son yıllara kadar dünyanın en uzun binası olma özelliğini koruyan Willis Tower her ne kadar bu unvanını kaybetse de yüksekliğinden bir şey kaybetmemiş durumda.  Jet hızıyla çalışan asansörlerle 103. katta bulunan skydeck ulaşmanız ve Şikago şehrine kuşbakışı bakmak ise paha biçilemez.


Chicago Theatre

Michigan caddesi üzerinde bulunan Şikago'nun en görkemli tiyatro salonuna hoşgeldiniz. Hiç olmazsa öünde fotoğraf çektirmek için ziyaret edilmeli.

The Magneficent Mile

Michigan caddesinin en işlek kısmı burası. Restaurantlar, inanılmaz çeşitli magazalar ve kafeler. Ne ararsınız burada... Büyük Şikago yangınından tek kurtulmuş bina Water Tower gezintiniz sırasında karşınıza çıkacak. Bu bina eskiden Şikago su işleri olarak kullanırken şimdi müze olmuş durumda, fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin :)







Eğer seyahatiniz sırasında  NBA veya NFL maçına denk gelirseniz , biletleri  biraz pahalı bile olsa Chicago Bulls'u veya Chicago Bears'ı tribünden izleyip, o coşkuya ortak olun....
Özellikle United Center'ın önünde bulunan dev Michael Jordan heykeliyle fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

Yeme-içme noktasında gelince ;

Özellikle Chicago'da bulunan Mc Donald's dünyada açılan ilk 10 Mc Donalds'tan  bi tanesi. Üst katında bulunan Mc Donald's müzesini gezebilirsiniz. Hamburgerler de tabii ki Türkiye'den daha lezzetli :)

Ayrıca dünyaca ünlü Hard Rock Cafe , Rainforest Cafe , TGI Friday's size çeşitli lezzetler sunuyor. Özellikle TGI Friday's 'te Jack Daniels'la hazırlanmış tavuk ve et yemekleri çok lezzetli.

Erkek arkadaşlarım için Şikago'da Hooters'ın bir şubesi olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

California Pizza Kitchen'da ise kendizine pizza ziyafeti vermenizi öneriyorum.

Ayrıca ünlü sporcu Michael Jackson steakhouse restaurantı Şikago'da çok populer. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerektiğini ve fiyatların biraz yüksek olduğunu unutmayın.

Gerek tarihi gerekse Hollywood sayesinde çok populer olan Şikago'ya eğer kışın bir ziyaret planlıyorsanız -30 derecelere hazırlıklı olun yoksa donarsınız :)

İyi Tatiller 

Görüşmek Üzere 






1 yorum :